De Zomerschool voor Senioren gaat dit jaar door het coronavirus niet door. De werkgroep heeft tot hun grote teleurstelling dit besluit moeten nemen.
Na een geweldig jubileumjaar waren de leden van de werkgroep met vernieuwde energie aan de slag gegaan om ook dit jaar een fantastische Zomerschool te gaan organiseren.
Het programma was rond. Meer dan 60 activiteiten stonden gepland. En wat voor activiteiten. Wat te denken van wijnproeverij, chocolademeditatie, rondleiding Mariƫnburg, film in de Voorste Venne, bezoek Durea, high tea, lezing door een oorlogsveteraan, wandel- en fietstochten.
De brochure zou een andere uitstraling krijgen en in eigen beheer gemaakt gaan worden.
De inschrijving zou uitsluitend digitaal gaan gebeuren. Alles was klaar, de leden van de werkgroep hadden er zin in en keken uit naar deze Zomerschool.
Maar toen …… toen kwam het virus. Wat een schok. Wat nu? Er was nog enige hoop, weliswaar tegen beter weten is, maar hoop doet leven.
Juli was nog ver weg en de brochure kon later gemaakt worden. Er was nog tijd, tot ….. dinsdag 21 april. Want toen boorde de minister president alle hoop de grond in. De maatregelen, zoals an- derhalve meter uit elkaar en niet samen komen, zorgen voor het niet kunnen organiseren van de activiteiten. Na een eerste enorme domper bleef er niet anders over dan te besluiten dat de Zomerschool voor Senioren dit jaar geen doorgang zal vinden.
Inmiddels zijn de leden van de werkgroep de aanbieders van de activiteiten aan het benaderen om de annulering van de Zomerschool door te geven. Tevens wordt gevraagd of men volgend jaar bereid is weer deel te nemen. Gelukkig zijn de antwoorden positief, heeft men begrip voor het besluit en zijn er al diverse toezeggingen gedaan. Het programma blijft, de brochure wordt schitterend, de leden van de werkgroep zijn teleurgesteld, maar kijken vol vertrouwen uit naar de Zomerschool van 2021. U ook?