Bewegen voor senioren kan normaal gesproken op allerlei manieren. Maar bewegen in groepsverband is er nu vanwege het coronavirus niet bij. Individueel kan dat wel, zoals nu bijvoorbeeld gebeurt in Sint Janshof in Vlijmen

Stichting De Schroef heeft filmpjes van beweeglessen gemaakt, die in eerste instantie alleen via de interne tv-kanalen van Sint Janshof, Sint Antonius en De Zandley werden uitgezonden. Bewoners volgen ze vanaf hun kamer.
De lessen zijn bedoeld om zittend op de stoel te doen. Het personeel stimuleert bewoners om mee te doen en gaat de kamers langs voor eventuele individuele begeleiding.
Toen bleek dat ook senioren thuis behoefte hebben aan beweeglessen, zijn ze op de website en het YouTube-kanaal van De Schroef gezet.Zo kan iedereen thuis meedoen.

Blijf in beweging, juist nu!

Op initiatief van Anouk van Loon en in samenwerking met buurtsportcoach Jos werd gedanst bij zorgcentrum De Zandley in Drunen.
Dit initiatief zal uitgebreid worden naar woonzorgcentrum Sint Antonius in Heusden-Vesting, zodat ook de bewoners daar in beweging gebracht gaan worden.

Anouk heeft samen met buurtsportcoach Jos gedanst bij de Zandley in Drunen. Dit was zo ontzettend leuk.

Gepostet von Petra van Loon-Dekkers am Montag, 20. April 2020