We gaan iets nieuws doen deze winter!

De Zomerschool voor Senioren gemeente Heusden en Met Elkaar (onderdeel van BIJEEN) organiseren al jaren verschillende activiteiten waarbij mensen elkaar ontmoeten, elkaar bellen, samen op stap gaan of gewoon een afspraak maken voor een praatje. Meedoen en erbij horen, daar draait het om.

In de wintervakantie krijgen senioren vaak minder bezoek. Om kou, regen en wind te vermijden blijft men meer thuis. Daardoor kan vereenzaming ontstaan. Met het actieplan Een tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dat probleem.

De Zomerschool voor Senioren en Met Elkaar hebben samen vier activiteiten georganiseerd om een mooie winter te beleven waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan. Meedoen is genieten! Inschrijven verplicht.

Bij elk uitstapje krijgt u koffie of thee en aandacht.

24 november 2019: Ontmoetingscafé
Het wordt een gezellige zondagmiddag; om 14.00 uur beginnen we met koffie of thee met iets lekkers, een gezellig praatje en een muzikaal optreden van Leo de Vlieger. Sint en Piet brengen voor ieder iets lekkers mee. Kom naar deze gezellige middag !
Locatie: Buurthuis De Schakel, Vermeerstraat 58a
in Oudheusden
Deelnamekosten € 3,50

4 december: Bezoek Kerstmarkt AVRI Dongen
De Kerstmarkt van Avri kreeg de eretitel mooiste Kerstshow. Wij gaan kijken naar dat winterse kerstparadijs en genieten van de Kerstsfeer. U krijgt koffie of thee met appelgebak. U komt op eigen gelegenheid* naar Avri tuincentrum Heistraat 47, 4909 BD Oosteind. We zien u daar om 13.00 uur
Deelnamekosten € 3,50

17 december: Creatieve Kerstbijeenkomst
Ontvangst om 10.00 uur met koffie of thee. Daarna gaan we een leuke kerstversiering maken die u mee naar huis mag nemen. Rond 12.30 uur is de lunch met groentesoep, broodje ham, -kaas, kerstbrood, koffie/thee en jus d’orange.’s middags luisteren we naar muziekgroep Des Spullekens met een glas glühwein of chocolademelk
met slagroom. De sluiting is om 16.00 uur.
U kunt ook een dagdeel komen maar reductie op de kosten is niet mogelijk.
Locatie: Buurthuis De Mand
Jan Steenstraat 2 5251 NG Vlijmen
Deelnamekosten € 10,00

Vrijdag 3 januari 2020: Kerststallenroute
Geheel verzorgde dag waarbij we met de bus een tocht maken door de Kempen. We vertrekken vanaf verschillende opstapplaatsen.
8.30 uur: Oud-Heusden, Bushalte Laagstraat
8.45 uur: Drunen, Anton Pieckplein
9.00 uur: Vlijmen: Die Heygrave
10.15 uur worden we ontvangen in Kempenmuseum De Acht Zaligheden met koffie/thee en vlaai. Daarna bezoeken we de tentoonstelling in het museum en de kerststal. Om 11.30 uur rijdt de bus langs een deel van van de Kerstallenroute.
Rond 12.30 uur stoppen we voor een lunch.
Daarna wordt de route vervolgd en vertelt de gids verhalen over de Kersttijd. Bij enkele kerststallen kunt u uitstappen. Terug bij het museum kunt u onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk nog gezellig napraten. De bus heeft twee rolstoelplaatsen. Rond 18.00 uur zijn we weer thuis
Deelnamekosten: € 45,00

flyer winterschool